informatie

Handige tips voor in het Spaanse Salou

Wat je echt moet weten over Salou

Heb jij een vakantie geboekt naar Salou of ben je van plan om naar Salou te gaan? Dan is het natuurlijk altijd handig om te weten wat je te wachten staat. Hieronder hebben we wat informatie voor je op een rij gezet, zodat je goed voorbereid aan je vakantie kan beginnen.

Benodigde reisdocumenten

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, moet je een geldig reisdocument hebben. Wil je naar Salou, dan moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort of ID-kaart. Zonder ID of paspoort kom je het vliegtuig niet in. Vergeet dus niet om dit reisdocument mee te nemen!

Geldzaken: betalen in Spanje

In Salou kan je gewoon met de euro betalen. Ook kan je met je Nederlandse pasje hier geld pinnen. Zorg ervoor dat je altijd genoeg geld contant bij hebt, voor het geval een pinautomaat niet in de buurt is en je toch geld nodig hebt. Ook kan het zijn dat pinautomaten niet worden bijgevuld in het weekend. Zorg er dus voor dat je voor het weekend genoeg hebt gepind.

Vergelijk direct alle goedkope jongerenreizen naar Salou

Eten in Salou

Het eten in Salou is erg verschillend. Er komen veel jongeren jaarlijks naar Salou. De restaurants daar hebben daar ook mee te maken. Daarom kun je in Salou vrijwel allerlei keukens vinden. Van Nederlandse frikadellen tot Italiaanse pizza, alles is er te verkrijgen! Natuurlijk vind je er ook de ouderwetse, traditionele Spaanse keuken. Aangezien je in Spanje bent is het ook leuk om iets nieuws te proberen en van de Spaanse cultuur te proeven!

Het weer in Salou

Ook niet onbelangrijk is natuurlijk het weer in Salou. In de zomermaanden is het hier vrijwel altijd erg zonnig. De temperatuur ligt rond de 28-30 graden Celsius. Dit is natuurlijk heerlijk weer om lekker te zonnen en te zwemmen. Zorg er wel voor dat je je goed insmeert. De frisse wind aan de kust zorgt ervoor dat het minder warm aanvoelt dan de werkelijkheid. Hierdoor kan je sneller verbranden aangezien je denkt dat het wat koeler is. Smeer je vooral de eerste dagen goed in en dan kun je optimaal genieten van de zon in Salou!

Nog meer informatie over Salou?

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de gang van zaken in Salou. Wil je meer weten over Salou? Kijk dan rond op deze site. Hier vind je onder andere veel informatie over de activiteiten van Salou, de uitgaansgelegenheden & het eten. Ook op de blog plaatsen we regelmatig leuke artikelen die interessant zijn voor Nederlandse jongeren. Houdt de site dus goed in de gaten voor het laatste nieuws!

Drinkwater in Salou

Drinken kan in Nederland gewoon uit de kraan. Dit is hier dan ook de normaalste zaak van de wereld. Zelfs het water waar we mee douchen en het water uit de wc is schoon genoeg om te drinken. In andere Europese landen, waaronder Spanje, is dit niet vanzelfsprekend. We raden het niet aan om uit de kraan te drinken, dit i.v.m. met de kwaliteit van het kraanwater. Het is dus verstandig om altijd voldoende flessen water bij je te hebben. Ook is het lekker warm in de zomermaanden in Salou. Zorg dus ook dat je genoeg drinkt!

Taal

De taal die gesproken wordt in Salou, is Spaans. Maar als je geen Spaans kan, dan kan je in met Engels ook erg ver komen in Salou. Het plaatsje is wel gewend aan een flink aantal toeristen, dus veel mensen die er werkzaam zijn kunnen wel Engels. Sommige Spanjaarden kunnen door het grote aantal Nederlanders ook een aardig woordje Nederlands!

Vervoer

Het openbaar vervoer is aardig goed geregeld in Salou. Het ligt er maar net aan welke afstanden je wilt afleggen. Er rijden veel bussen in de omgeving van Salou. Wil je echter een reis maken ver buiten Salou, dan is het aan te raden om met de trein te gaan. Ook rijden er bussen naar Barcelona. Deze wereldstad ligt erg dichtbij en is natuurlijk erg leuk om te bezoeken. Onder het kopje “activiteiten” op deze site vind je hier meer informatie over.

Handige tips & blog

Pacha Open Air Salou

Waarschijnlijk kende je Club Pacha al voordat je besloot op vakantie te gaan naar Salou. Nu lanceert een losstaande organisatie Pacha Open Air, een outdoor fees...

Flu Party Salou

Toffe evenementen In Salou wil je natuurlijk alle toffe evenementen meemaken. Een van deze evenementen is Flu Party Salou, niet georganiseerd door een reisorga...