busreizen

Busreizen naar Salou

Jongerenvakanties met de bus

Alles dat je moet weten over een busreis Salou vind je op deze pagina. Hoelang duren busreizen naar Salou en hoe gaan de busreis nou in z’n werk? Wat is nou precies een Royal Class bus? Alle informatie om een goede keuze te maken met de bus naar Salou te reizen!

Vergelijk direct alle goedkope jongerenreizen naar Salou

Opstapplaatsen

Vanuit Nederland beginnen de busreizen naar Salou. De verschillende reisorganisaties bieden de mogelijkheid om op centrale plaatsen in Nederland op te stappen, per reisorganisatie zijn deze opstapplaatsen verschillend. Na de verschillende opstapplaatsen door heel Nederland zullen alle reisorganisaties langs Eindhoven en Maastricht rijden om daar de laatste mensen op te pikken en vervolgens naar Salou te vertrekken.

Busreis Salou

Reisduur

Afhankelijk van je opstapplaats duurt de busreis Salou ongeveer 20 uur (vanaf Utrecht), rond 10 uur zullen de mensen uit Amsterdam de bus instappen, om 11.15u is de bus in Houten, om 12.45u in Eindhoven en de laatste Nederlandse stop om 14.15u in Maastricht. Hierbij zijn veelgebruikte plaatsen gebruikt om je een indicatie te geven van de opstaptijden.

Hoe gaat de busreis naar Salou in z’n werk?

Na de laatste Nederlandse stop rond 14.15u gaat de echte reis richting Salou beginnen. De eerste paar uur wordt stug doorgereden om vervolgens rond 19.00u een lange stop te maken en direct lekker te eten bij een restaurant langs de snelweg (in de meeste gevallen het AC restaurant in Arlon).

Busreizen Spanje Salou

Daarna zal voordat de nacht ingegaan wordt nog een nachtstop zijn rond 24.00u (Rond 23.00u moet het stil zijn in de bus zodat iedereen uitgerust in Salou zal aankomen, inclusief de chauffeur). Rond 04.00 is de laatste mogelijkheid om even kort de benen te strekken. Na het rijden van de laatste etappe zal je rond 10.00u in Salou aankomen en op een centrale plaats op steenworp afstand van je accommodatie worden afgezet en door een reisleider van je reisorganisatie naar je accommodatie gebracht worden.

 

De terugweg

Op de dag van vertrek wordt om uiterlijk 14.00u bekend gemaakt hoe laat je terugreist naar Nederland. Dit is te vinden op het informatiebord van je reisorganisatie in je accommodatie. De vertrektijd is afhankelijk van de rusttijden van de chauffeur en is in 99% van de gevallen tussen 19.00u en 24.00u en dan kom je de volgende middag, afhankelijk van de vertrektijd, rond 15.00u weer in Nederland aan.

Busreizen Salou

Royal Class bussen

De meeste reisorganisaties voor jongerenreizen maken gebruik van Royal Class bussen. Dit houdt in dat je minimaal 94 centimeter vrije ruimte voor je hebt zodat je voldoende ruimte hebt om je benen te kunnen strekken. Ook zijn andere luxe opties, zoals een koelkast in de bus aanwezig om de busreis Salou zo goed mogelijk door te komen!

Handige tips & blog

Pacha Open Air Salou

Waarschijnlijk kende je Club Pacha al voordat je besloot op vakantie te gaan naar Salou. Nu lanceert een losstaande organisatie Pacha Open Air, een outdoor fees...

Flu Party Salou

Toffe evenementen In Salou wil je natuurlijk alle toffe evenementen meemaken. Een van deze evenementen is Flu Party Salou, niet georganiseerd door een reisorga...